Ajankohtaista

Vastuullisuutta pellolta lautaselle – tilavierailut paikallisille tiloille 6.9.2025

19.08.2025

Lähde mukaan Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeen järjestämään tilavierailupäivään, jossa te ruoka-alan ammattilaiset pääsette tutustumaan

Lue lisää

UUSI! Maksuton kuvapankki: Pohjois-Savon ruoka, tekijät ja maisemat

18.08.2025

Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa olemme koonneet yhteen alueen ruokajärjestelmän visuaaliset helmet: paikalliset tuotteet, tuottajat

Lue lisää

Lähituotteilla makua lautaselle – Lähiruoka näkyväksi ja saavutettavaksi Pohjois-Savossa

06.06.2025

Paikallinen ruoka on noussut uudelle tasolle Pohjois-Savossa. EU:n maaseuturahoitusta saanut Lähituotteilla makua lautaselle -hanke on tuonut yh

Lue lisää

Savolainen ruokaketju saa äänen – Käejjäläki-podcast vie pellolta pöytään

05.06.2025

Millainen jälki sinusta jää yhteiseen ruokaketjuun? Käejjäläki on innostava podcast-sarja, joka vie sinut syvälle pohjoissavolaiseen lähiruokaan

Lue lisää

Pohjoiskarjalaista vieraanvaraisuutta ja tarinallistamisen voimaa – oppeja ruoka-alan yrittäjille

28.05.2025

Maaliskuussa 2025 järjestetty opintomatka Pohjois-Karjalaan kokosi yhteen pohjoissavolaisia ruoka-alan yrittäjiä alkutuotannosta ravintolatoimij

Lue lisää

Yläsavolaisen muurinpohjaletun salaisuus 12.6.2025

22.05.2025

Tule kuulemaan ja maistamaan mikä on yläsavolainen muurinpohjalettu, joka sai helmikuussa 2025 EU:n nimisuojan turvakseen. Kerromme tilaisuudess

Lue lisää

Ruoan noutoautomaatit voivat avata uusia ovia suoramyynnissä.

14.05.2025

Moni haluaisi suosia suoramyyntiä ja lähituotteita, mutta kokee sen työlääksi. Ruoan noutoautomaatit voisivat tuoda helpotusta tilanteeseen, mut

Lue lisää

Tunne paikallisesti tuotetun ruuan voima ja vaikutukset – Ja ota haaste vastaan!

06.05.2025

Lähiruoka on noussut merkittäväksi trendiksi niin kuluttajien kuin yritystenkin keskuudessa. Sen suosio perustuu paitsi tuoreuteen ja makuun, my

Lue lisää

Kansainvälisiä makuja Pohjois-Savosta -tapahtuma Rientolassa 

05.05.2025

27 litraa lettutaikinaa, noin 300 osallistujaa, ja Ponssen Juha Vidgren. Mikäs se tämä yhdistelmä oikein on? Tässäpä siitä tarina.  Yksi lä

Lue lisää

Lähituotteet tutuksi 8.5.2025 – lähituotteiden maistelupäivä Kuopiossa

16.04.2025

Lähituotteilla makua lautaselle -hanke ja Kespro Kuopion Noutotukku järjestävät yhteistyössä Lähituotteiden maistelupäivän torstaina 8.5.2025 kl

Lue lisää