Lähituotteet tutuksi – lähituotteiden maistelupäivä Kuopiossa

Lähituotteilla makua lautaselle -hanke ja Kespro Kuopion Noutotukku järjestävät yhteistyössä Lähituotteiden maistelupäivän torstaina 8.5.2025 klo 9–14 Kuopion Kespron Noutotukulla (Leväsentie 3).

Tapahtuma on suunnattu ruokaketjun toimijoille, kuten alkutuottajille, jatkojalostajille, ravintoloille, ammattikeittiöille sekä muille Y-tunnuksellisille yrityksille.

Savon ammattiopiston kokkiopiskelijat esittelevät lähituottajien tuotteita ja tarjoavat niistä valmistettuja maistiaisia – makuja, jotka edustavat Savon ja lähiseudun parasta antia!

Mukana mm.:

  • Kala-Lappi
  • Pesolan Pihviliha
  • Eväsmiehet
  • Palkuainen
  • Vaittila
  • Kaunismaan Lammastila
  • Kolarinpellon Marjatila
  • Pohjolan Hedelmä
  • Iltalypsyn Willimaku

Tule kokemaan lähituottajien maut ja tukun tarjonta – löydä, inspiroidu ja verkostoidu!

Tapahtumassa on mahdollisuus verkostoitua, tavata muita alan toimijoita, tutustua uusiin tuotteisiin ja löytää yhteistyömahdollisuuksia. Lisäksi pääset tutustumaan Kespron tarjoamiin palveluihin, jotka voivat tukea pientuottajia liiketoiminnan laajentamisessa ja tuotteiden saatavuuden lisäämisessä sekä ruokapalvelutoimijoita resepti- ja ruokalistasuunnittelussa. Kespron pientuottajayhteistyöhön voit tutustua täältä ja palveluihin täältä .

👉 Vinkki! Käy kurkkaamassa tapahtuman Facebook-sivulta myös lähituotekassin arvonta, johon voit osallistua!

📍 Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ilmoittautumista.

Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.

Lisätietoja: Eila Hyttinen, eila.hyttinen@sakky.fi, p. 044 785 3707