Aika: keskiviikko 12.2.2025 klo 15-20
Paikka: Palvelualan Opisto Kuopio, Asemakatu 4, Kuopio
Kenelle: Ruoka-alan ammattilainen, ammattikeittiön/lounaskeittiön edustaja, tuottaja/jatkojalostaja.
Syömistottumukset monikulttuurisessa Suomessa ovat muuttumassa: asiakkaat kaipaavat uusia makuja, kestäviä valintoja ja paikallista alkuperää. Makupaja tarjoaa osallistujille tilaisuuden kokeilla luovasti kansainvälisiä reseptejä ja pohjoissavolaisia raaka-aineita. Osallistumalla saat uusia ideoita ruokatuotteiden kehitykseen ja edistät ruokakulttuurin kehitystä, jossa paikallisuus ja monikulttuurisuus kohtaavat maukkaalla tavalla. Tervetuloa inspiroitumaan ja kehittämään uusia makuelämyksiä!
Makupajassa kehitetään reseptiikkaa ammattikeittiöiden hyödynnettäväksi, yhdistämällä kansainvälisiä ideoita paikallisiin raaka-aineisiin. Tilaisuudessa valmistetaan ruokaa ja maistellaan tuotoksia, joiden tulokset dokumentoidaan ammattikeittiöiden ja muiden ruoka-alan toimijoiden käyttöön. Lisäksi Makupaja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua suoraan tuottajien kanssa ja syventää tietämystä paikallisista raaka-aineista. Makupajan reseptit ja niistä valmistetut tuotemaistiaiset saavat myöhemmin arvokasta palautetta, mikä auttaa kehittämään parhaat ideat ammattikeittiöiden tarpeisiin.
Makupajassa mukana VS Ravintoloiden yrittäjä ja European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021 alueen ruokalähettiläs Aki Hiltunen.
Makupaja on maksuton ja mukaan mahtuu 16 ensimmäisenä ilmoittautunutta
Ilmoittaudu mukaan 5.2.2025 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/284A6D253CE37F55 (minimiosallistuja määrä 6 henkilöä).
Lisätietoa jaana.honghin@paok.fi
Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.