AIKA: 3.2.2025 klo 12.30-15.00
PAIKKA: Savon ammattiopisto, Hehkukatu 1, Kuopio
Kesäkuussa julkaistu, Makuja Pohjois-Savosta menukilpailu etenee kohti huipentumaansa. Finaali järjestetään Savon ammattiopiston tiloissa Savilahdessa. Tapahtuma on kaikille avoin ja yleisö pääsee äänestämään myös omaa suosikkimenuta.
Finaalin ohjelma:
12.30 Tervetuloa!
- Tuomariston ja kilpailijoiden esittely
- Maa- ja metsätalousministerin tervehdys
13.00 Kilpailuannosten esille nostot
- Alkuruoka
- 1. kilpailija klo 13.00
- 2. kilpailija klo 13.10
- 3. kilpailija klo 13.20
- Pääruoka:
- 1. kilpailija klo 13.30
- 2. kilpailija klo 13.40
- 3. kilpailija klo 13.50
- Jälkiruoka:
- 1. kilpailija klo 14.00
- 2. kilpailija klo 14.10
- 3.kilpailija klo 14.20
14.20 – 14.45 Tuomariarvioinnit ja yleisön suosikkiannoksen äänestys
14.50 Voittajan julkistaminen ja palkitseminen, lehdistön ja yleisön suosikkien julkistaminen
15.00 Tilaisuus päättyy
Finaalissa Pohjois-Savon maukkaimman menun toteuttamisesta kilpailevat
- Havu Kitchen & Bar, Nilsiä, Tahko
- Lapland Hotels Oy:n Gallá Kitchen & Bar, Kuopio
- Bar Pataruukki, Juankoski
Finaalin tuomaristo
Sari Essayah, maa- ja metsätalousministeri
Seppo Ruotsalainen, keittiömestari ja päätuomari, Savon Keittiömestarit (päätuomari)
Tiina Soininen, kehityspäällikkö, Servica Oy
Hannele Kärkkäinen, opettaja, Palvelualan Opisto Kuopio (PAOK)
Kimmo Pousi, koulutuspäällikkö, Savon ammattiopisto
Anne-Mari Heikkinen, lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu
Sanna Louna, ruoka- ja elintarvikeasiantuntija, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Itä-Suomi
Tutustu kilpailun finaalia edeltäviin vaiheisiin
Makuja Pohjois-Savosta menukilpailun finalistit julki!
Makuja Pohjois-Savosta nimikkomenu etsinnässä
Kilpailu järjestetään yhteistyössä Savon Keittiömestareiden sekä Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeen kanssa.
Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.
Lisätietoja menukilpailusta:
Anu Arolaakso, Savon ammattiopisto, puh. 044 785 4048, anu.arolaakso@sakky.fi
Jaana Honghin, Palvelualan opisto Kuopio, puh. 044 767 5061, jaana.honghin@paok.fi