Makuja Pohjois-Savosta menukilpailun finaali 3.2.2025

AIKA: 3.2.2025 klo 12.30-15.00
PAIKKA: Savon ammattiopisto, Hehkukatu 1, Kuopio

Kesäkuussa julkaistu, Makuja Pohjois-Savosta menukilpailu etenee kohti huipentumaansa. Finaali järjestetään Savon ammattiopiston tiloissa Savilahdessa. Tapahtuma on kaikille avoin ja yleisö pääsee äänestämään myös omaa suosikkimenuta.

Finaalin ohjelma:

12.30 Tervetuloa!

  • Tuomariston ja kilpailijoiden esittely
  • Maa- ja metsätalousministerin tervehdys 

13.00 Kilpailuannosten esille nostot  

  • Alkuruoka
    • 1. kilpailija klo 13.00
    • 2. kilpailija klo 13.10
    • 3. kilpailija klo 13.20 
  • Pääruoka:
    • 1. kilpailija klo 13.30
    • 2. kilpailija klo 13.40
    • 3. kilpailija klo 13.50 
  • Jälkiruoka:
    • 1. kilpailija klo 14.00
    • 2. kilpailija klo 14.10
    • 3.kilpailija klo 14.20

14.20 – 14.45 Tuomariarvioinnit ja yleisön suosikkiannoksen äänestys  
14.50 Voittajan julkistaminen ja palkitseminen, lehdistön ja yleisön suosikkien julkistaminen  
15.00 Tilaisuus päättyy  

Finaalissa Pohjois-Savon maukkaimman menun toteuttamisesta kilpailevat

  • Havu Kitchen & Bar, Nilsiä, Tahko
  • Lapland Hotels Oy:n Gallá Kitchen & Bar, Kuopio
  • Bar Pataruukki, Juankoski

Finaalin tuomaristo
Sari Essayah, maa- ja metsätalousministeri
Seppo Ruotsalainen, keittiömestari ja päätuomari, Savon Keittiömestarit (päätuomari)
Tiina Soininen, kehityspäällikkö, Servica Oy
Hannele Kärkkäinen, opettaja, Palvelualan Opisto Kuopio (PAOK)
Kimmo Pousi, koulutuspäällikkö, Savon ammattiopisto
Anne-Mari Heikkinen, lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu
Sanna Louna, ruoka- ja elintarvikeasiantuntija, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Itä-Suomi

Tutustu kilpailun finaalia edeltäviin vaiheisiin
Makuja Pohjois-Savosta menukilpailun finalistit julki!
Makuja Pohjois-Savosta nimikkomenu etsinnässä 

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Savon Keittiömestareiden sekä Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeen kanssa.

Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.

Lisätietoja menukilpailusta:
Anu Arolaakso, Savon ammattiopisto, puh. 044 785 4048, anu.arolaakso@sakky.fi
Jaana Honghin, Palvelualan opisto Kuopio, puh. 044 767 5061, jaana.honghin@paok.fi