Opintomatka Skördefest, Ahvenanmaa 18.-21.9.2025

Sadonkorjuujuhla on Ahvenanmaan syksyn kohokohta ja Ahvenanmaan ruokakulttuurin moottori ja sykkivä sydän. Kolmen ihanan syyspäivän aikana pääset nauttimaan Ahvenanmaan maaseudusta rikkaimman sadonkorjuun keskellä, tutustumaan maaseudun elämään, tekemään ostoksia suoraan tuottajilta ja syömään fantastisen hyvää ruokaa paikallisista ja sesongin raaka-aineista. (https://skordefest.ax/fi)

Lähde mukaan tutustumaan ruokatapahtuman järjestämiseen sekä alueellisen yhteistyön voimaan. Vierailukohteista saat uusia ideoita ja inspiraatiota omaan toimintaasi sekä lähiruuan esiin nostamiseen koko Ahvenanmaan voimin. Matkan aikana tutustutaan myös kanssa matkustajiin ja verkostoidutaan keskenämme. Opintomatka on tarkoitettu pohjoissavolaisille ruoka-alan toimijoille.


OPINTOMATKAN OHJELMA 18.-21.9.2025 
(Aikataulu ja ohjelma tarkentuu, kun Skördefestin 2025 ohjelma julkaistaan syksyllä)

Torstai 18.9. 
8.00 Lähtö Kuopion linja-autoasemalta tilausajo-laiturilta 
11.00-12.00 Heinolan Heilassa lounas omatoimisesti ja -kustanteisesti 
14.30-16.30 Fiskarsin ruukki, jossa opastettu kävelykierros ja kahvit  
18.30 Herran kukkaro, jossa esittelykierros ja illallinen 
n. 21.00 Lähtö hotellille bussilla 
n. 21.40 Majoittuminen Hotelli Helmi, Tuureporinkatu 11, 20100 Turku 
 

Perjantai 19.9. 
6.30-8.00 Hotellilla aamupala   
8.30 Lähtö hotellilta bussilla satamaan 
9.00 Check-in, Finnlines-terminaali, Satamatie 13, 21100 Naantali 
10.00-14.45 Laivamatka Naantali-Långnäs, laiva Finnsirius, omatoimisesti ja –kustanteisesti ruokailu laivalla (TE-matkat kyselee yhteistä tilaa meille laivalta)  
n. 16.00-19.00 Skördefestin kohteiden kiertelyä bussilla Lemlandin alueella, esim. Utgård tai Haddnäs gård amalia omatoimista- ja kustanteista herkuttelua kohteissa  
19.30 Majoittuminen Hotelli Arkipelag, 35 Strandgatan, Mariehamn 22100 
20.30 Illalla omatoimista kiertelyä ja ruokailua Maarienhaminassa  

Lauantai 20.9. 
7.00-9.00? Hotellilla saaristolaisaamiainen (Skördefestien yksi kohteista) 
9.00 Lähtö hotellilta bussilla 
10.00 -13.30 Skördefestin kohteiden kiertelyä bussilla saaren pohjoisosassa Esim. Bolstaholms gård, Cederbergs, Mattan Gårdsmejeri tai Mickelsgård omatoimista ja -kustanteista herkuttelua kohteissa   
13.30 Lähtö satamaan viimeistään 
14.30 Check-in, Långnäsin satama, Långnäsvägen 656, 22630 Lumparland 
15.30-20.10 Laivamatka Långnäs – Naantali, laiva Finncanopus, omatoimisesti- ja kustanteisesti ruokailu   
n. 21.00 Majoittuminen Hotelli Helmi, Turku 

Sunnuntai 21.9. 
7.00-9.00 Aamiainen hotellilla 
9.00 Lähtö hotellilta bussilla, matkalla Laukaalle pidetään lyhyt tauko
13.00-15.00 Perttulan tilalla lounas ja esittely, Vaajakoskentie 113, 41310 Leppävesi, Laukaa  
n. 17.00 Saapuminen Kuopioon 

Hinta: 310€/hlö, sisältää majoitukset, aamiaiset, lauttamatkat ja bussikyydin. Majoittuminen tapahtuu 2 hengen huoneissa. Lounaat ja päivälliset ovat omakustanteisia.

Matkanjärjestäjänä toimii TE-matkat yhdessä Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeen kanssa. TE-matkat laskuttavat matkan hinnan osallistujilta kesäkuussa.

(OSALLISTUJAMÄÄRÄ ON TÄYSI, voit tiedustella peruutuspaikkoja hannaleena.uhlbäck-ropponen@savonia.fi)
Paikkoja vain rajallisesti, joten ilmoittaudu mukaan: https://link.webropolsurveys.com/EP/FC8C615EAA26412E

Kuva: https://skordefest.ax/fi

Opintomatkan järjestää Lähituotteilla makua lautaselle -hanke yhdessä TE-matkojen kanssa. Hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.

Lisätietoja: hannaleena.uhlback-ropponen@savonia.fi, puh. 0447855580