Keskiviikkona 23.10.2024 järjestettiin Savon ammattiopistolla verkostoitumistilaisuus paikallisten tuotteiden kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseksi.
Tapahtumassa ruoka-alan yrityksillä oli mahdollisuus luoda uusia kontakteja sekä löytää yhteistyökumppaneita sekä vahvistaa yhdessä Pohjois-Savon kestävää ruokaketjua.
Tässä Pohjois-Savon ruoka-alan ammattilaistapahtumassa vierailikin yli 70 paikallisen ruokaketjun kehittämisestä kiinnostunutta osallistujaa. Paikalla oli koko ruokaketju edustettuna; alkutuottajat, jatkojalostajat, elintarviketeollisuus, julkinen sektori, ravintolat, tukut, vähittäiskaupat sekä ruoka-alan kehittäjät.
Palautteen perusteella tapahtumassa saatiin liikkeelle uusia yhteistyökuvioita sekä löytyi uusia paikallisia tuotteita ruokapalveluiden käyttöön. Osallistuneet yritykset kokivat erityisesti saaneensa kasvatettua verkostojaan ja saneensa lisätietoja paikallisesti tuotetun ruuan hankintamahdollisuuksista. Myös puheenvuorot saivat kiitosta.
Juontajana toimi yrittäjä ja radiojuontaja Johannes Teppo.
Puheenvuorojen esittäjät sekä aineistot
Tilannekatsaus Pohjois-Savon alkutuotantoon, Heini Mämmi, järjestöagronomi, MTK Pohjois-Savo
Paikallisten tuotteiden kysyntä ja toiveet vähittäiskaupassa sekä ammattikeittiössä
- Hannu Pöyhönen, keittiöpäällikkö, PeeÄssä
- Jarna Kaplas, ravintoloitsija, ravintola Ehtoo
- Eeva Mertanen, toimitusjohtaja, Ravintolamestarit Oy
- Tiina Soininen, kehityspäällikkö, Servica Oy
- Joona Kalla, myyntipäällikkö, HoReCa-tukku Kespro
Seuraavaa verkostoitumistilaisuus on jo suunnitteilla ensi vuodelle Ylä-Savoon, joten pysy kuulolla!
Tapahtuman järjesti Lähituotteilla makua lautaselle -hanke, joka on saanut EU:n maaseuturahoitusta. Hankkeessa parannetaan paikallisen ruuan saatavuutta ammattikeittiöille, edistetään paikallisen ruuan menekkiä ja autetaan pohjoissavolaisia ruoka-alan toimijoita verkostoitumaan paremmin. Tavoitteena on lisätä yritysten ymmärrystä oman toiminnan vastuullisuudesta ja kestävyydestä.