Keskiviikkona 23.10.2024 Pohjois-Savon ruoka-alan ammattilaistapahtumassa vieraili yli 70 paikallisen ruokaketjun kehittämisestä kiinnostunutta osallistujaa. Paikalla oli koko ruokaketjun edustajat; alkutuottajat, jatkojalostajat, elintarviketeollisuus, julkinen sektori, ravintolat, tukut, vähittäiskaupat sekä ruoka-alan kehittäjät.
Tapahtumassa saatiin liikkeelle uusia yhteistyökuvioita sekä löytyi uusia paikallisia tuotteita ruokapalveluiden käyttöön.
Juontajana toimi yrittäjä ja radiojuontaja Johannes Teppo.
Puheenvuorojen esittäjät sekä aineistot
Tilannekatsaus Pohjois-Savon alkutuotantoon, Heini Mämmi, järjestöagronomi, MTK Pohjois-Savo
Paikallisten tuotteiden kysyntä ja toiveet vähittäiskaupassa sekä ammattikeittiössä
- Hannu Pöyhönen, keittiöpäällikkö, PeeÄssä
- Jarna Kaplas, ravintoloitsija, ravintola Ehtoo
- Eeva Mertanen, toimitusjohtaja, Ravintolamestarit Oy
- Tiina Soininen, kehityspäällikkö, Servica Oy
- Joona Kalla, myyntipäällikkö, HoReCa-tukku Kespro
Tapahtuman järjesti Lähituotteilla makua lautaselle -hanke, joka on saanut EU:n maaseuturahoitusta. Hankkeessa parannetaan paikallisen ruuan saatavuutta ammattikeittiöille, edistetään paikallisen ruuan menekkiä ja autetaan pohjoissavolaisia ruoka-alan toimijoita verkostoitumaan paremmin. Tavoitteena on lisätä yritysten ymmärrystä oman toiminnan vastuullisuudesta ja kestävyydestä.