Lähituotteilla makua lautaselle -verkostoitumistapahtuma 23.10.2024

Keskiviikkona 23.10.2024 Pohjois-Savon ruoka-alan ammattilaistapahtumassa vieraili yli 70 paikallisen ruokaketjun kehittämisestä kiinnostunutta osallistujaa. Paikalla oli koko ruokaketjun edustajat; alkutuottajat, jatkojalostajat, elintarviketeollisuus, julkinen sektori, ravintolat, tukut, vähittäiskaupat sekä ruoka-alan kehittäjät.

Tapahtumassa saatiin liikkeelle uusia yhteistyökuvioita sekä löytyi uusia paikallisia tuotteita ruokapalveluiden käyttöön.

Juontajana toimi yrittäjä ja radiojuontaja Johannes Teppo.

Puheenvuorojen esittäjät sekä aineistot

Tilannekatsaus Pohjois-Savon alkutuotantoon, Heini Mämmi, järjestöagronomi, MTK Pohjois-Savo

Paikallisten tuotteiden kysyntä ja toiveet vähittäiskaupassa sekä ammattikeittiössä 

Tapahtuman järjesti Lähituotteilla makua lautaselle -hanke, joka on saanut EU:n maaseuturahoitusta. Hankkeessa parannetaan paikallisen ruuan saatavuutta ammattikeittiöille, edistetään paikallisen ruuan menekkiä ja autetaan pohjoissavolaisia ruoka-alan toimijoita verkostoitumaan paremmin. Tavoitteena on lisätä yritysten ymmärrystä oman toiminnan vastuullisuudesta ja kestävyydestä.